Galeria de artă "Luceafărul"

Galeria de artă "Luceafărul" este situată în incinta sediului Centrului Cultural "Mihai Eminescu" din Parcul Naţional. Acest spaţiu a fost dat în folosinţă în luna martie 2015 şi s-a dorit a fi un loc în care artiştii, consacraţi sau debutanţi să îşi poată găsi un real sprijin pentru promovarea creaţiilor lor.

Este ştiut faptul că Bucureştiul are, în comparaţie cu celelalte capitale europene, un număr mic de galerii de artă, ceea ce face ca accesul la galeriile consacrate să fie dificil, atât pentru artiștii consacrați, cât mai ales pentru cei tineri.

Suprafaţa galeriei "Luceafărul" este împărţită în patru încăperi distincte. Accesul se face prin Parcul Naţional, de pe aleea principală a parcului, plasarea acesteia în mijlocul unei oaze de verdeaţă făcând-o un punct de atracţie suplimentar pentru cei aflaţi în trecere prin zonă.

Spaţiul interior al galeriei poate fi folosit pentru mai multe tipuri de evenimente culturale de mici dimensiuni, la care pot participa până la 100 de persoane: expoziţii de artă plastică şi fotografie, prezentări de filme, lansări disc şi de carte, cenacluri literare, mici reprezentaţii teatrale sau serate muzicale. Pentru perioada anotimpului cald poate fi folosită şi curtea interioară a galeriei pentru diferite activităţi sau pentru expunerea unor obiecte de artă care se pretează la expunerea în aer liber (sculpturi în piatră, metal, lemn).

Galerie foto