Amfiteatrul "Mihai Eminescu"

Amfiteatrul "Mihai Eminescu" este un spațiu destinat evenimentelor culturale în aer liber, fiind amplasat în interiorul Parcului Național, în latura vestică a acestuia.

Accesul se face în mod curent prin parc, intrând din bulevardul Basarabia sau strada Maior Ion Coravu. Atunci când sunt evenimente pentru public, accesul se poate face și prin strada Arhitect Dumitru Hârjeu, nr. 61.

Arhitectura spațiului îmbină mai multe stiluri, de la teatrul antic grecesc, la modelul de porticul renascentist și până la influențele stilului brâncovenesc.

Capacitatea Amfiteatrului "Mihai Eminescu" este de 3.300 de locuri, fiind un spațiu propice desfășurării de evenimente în aer liber de diverse categorii.
Gradenele pentru public, având o plasare etajată, facilitează vizionarea bună din toate unghiurile. Acestea sunt împărțite în 12 sectoare, iar locurile sunt numerotate.

Scena are o lungime totală de 28 metri, cu o adancime variabilă (6 metri pe margini și 8 metri în centru).

Platoul din partea de sus a amfiteatrului, de la intrarea din strada Arhitect Dumitru Hârjeu, oferă un spațiu generos, în care, la evenimente, pot fi amplasate diverse standuri de prezentare/desfacere sau alte facilități.

(click pe imagine pentru marire)

Galerie foto